همان طور که می دانید بلبرینگ ها و رولبرینگ ها همگی از خانواده یاتاقان ها هستند و یکی از اصلی ترین اجزای هر سیستمی که نیاز به حرکت هم زمان چند قطعه کنار هم است محسوب می شوند و این امکان را به سیستم شما می دهد که قطعات را بدون خوردگی، ضربه و اصطکاک در کنار هم حرکت دهید.

برای این که بلبرینگ های شما طول عمر بیشتری داشته باشند و وظیفه خود را به درستی در سیستم انجام دهند باید متناسب با میزان تحمل آن ها، بار را به سیستم وارد کنید و در زمان بندی مشخصی آن ها را گریسکاری کنید تا از خوردگی و شکستگی های احتمالی جلوگیری کنید.

زمان بندی مناسب برای گریسکاری

از آن جایی که بلبرینگ ها و رولبرینگ ها هریک در سیستم های مختلفی استفاده می شوند و طیف گسترده از صنایع را پوشش می دهند، نمی توان یک برنامه زمان بندی مشخصی برای همه آن ها به عنوان یک عدد واحد در نظر گرفت اما همه یاتاقان ها به خصوص بلبرینگ های غلتشی بسته به کارکردشان در سیستم نیاز به گریسکاری دارند تا گریس قبلی را که بر اثر آلوگی، نشتی و یا در اثر گذشت زمان فاسد شده اند را خارج کنید و گریس جدید را به محفظه تزریق کنید.

از عواملی که در زمان گریسکاری تاثیر به سزایی دارند می توان به سرعت دوران بلبرینگ در حین انجام کار و دمای سیستم و سایز بلبرینگ اشاره کرد.

همان طور که گفته شد یک قانون کلی برای زمان بندی گریسکاری وجود ندارد اما باید بدانید که در بلبرینگ هایی که سایز کوچکتری دارند، سرعت چرخش نیز بالا می باشد به همین دلیل در فواصل زمانی بیشتری می توانید گریسکاری را انجام دهید. در مقابل با بزرگ تر شدن سایز بلبرینگ ها سرعت چرخش در آن ها پایین می رود و به طبع آن فاصله زمانی گریسکاری آن ها کوتاه تر می شود.

آیا زمان گریسکاری بلبرینگ ها و رولبرینگ ها با یکدیگر متفاوت است؟

درست است که بلبرینگ ها و رولبرینگ ها همگی از یک خانواده هستند ولی زمان گریسکاری آن ها با توجه به کارکردشان در سیستم متفاوت است.

برای درک بهتر این موضوع به مثال زیر توجه فرمایید: اگر شما یک بلبرینگ برای تحمل بار های شعاعی در سیستم خود کار گذاشته باشید و برای گریسکاری آن یک واحد زمانی مشخص در نظر گرفته باشید، برای رولبرینگ ها با شرایط مشابه در یک سیستم مشابه حداقل 5 برابر سریع تر از بلبرینگ ها نیاز به گریسکاری دارد همچنین اگر از یک بلبرینگ برای تحمل بار های محوری و شعاعی به صورت هم زمان استفاده شود و سایر شرایط محیطی یکسان باشد 10 برابر سریع تر باید گریسکاری را انجام دهید.

تاثیر دمای سیستم در برنامه زمان بندی گریسکاری

دمای سیستم تاثیر به سزایی در زمان بندی گریسکاری دارد چرا که با بالا رفتن دما روغن گریس داخل محفظه بلبرینگ سریع تر اکسید می شود و خاصیت خود را از دست می دهد.

از آن جایی که هر یک از بلبرینگ ها در سیستم های مختلف و با دما های متفاوتی کار می کنند لازم است که دمای سیستم خود را به طور دقیق اندازه گیری کندی و افزایش یا کاهش دمای مجموعه را در هر تغییر به درستی ثبت کنید تا بتوانید زمان بندی درستی برای گریسکاری بلبرینگ های خود در نظر بگیرید.

به عنوان مثال اگر دمای سیستم شما در حین انجام کار بلبرینگ بالا تر از 65 درجه سانتی گراد رود، گریسکاری باید زود تر انجام گیرد، به عنوان یک مقیاس می توانید به ازای هر 10 درجه فواصل زمانی گریسکاری را نصف کنید.

لازم به ذکر است که با افزایش دمای بلبرینگ در مجموعه، احتمال نشتی روغن از داخل محفظه ها به میزان چشم گیری بالا می رود چون روغن گریس در دما های بالا روان می شود و از داخل بلبرینگ به بیرون ریخته می شود؛ برای حل این مشکل شما می توانید از گریس هایی که در بازار موجود هستند و برای کارکرد با دمای بالا طراحی و تولید شده اند استفاده کنید تا در فواصل زمانی طولانی تری نیاز به تعویض گریس داشته باشید.

با این کار در هزینه های جاری خود در خصوص تعمیر و نگه داری بلبرینگ هایتان نیز صرفه جویی می کنید.

به عنوان کلام آخر می خواهیم در خصوص تاثیر شرایط محیطی در زمان بندی گریسکاری با شما صحبت کنیم.

زمانی که بلبرینگ یا رولبرینگ شما در محیط های آلوده کار کند روغن گریس آن سریع تر از حالت معمول فاشد می شود و نیاز به تعویض دارد.

به همین دلیل تمام پارامتر های سیستم از قبیل دما، ویبره، میزان نشتی، نویز، سرعت و …. را به طور دقیق اندازه گیری کنید و هر تغییر را بلافاصله ثبت کنید تا بتواند قبل از خرابی قطعه و یا بروز آسیب به مجموعه، متوجه مشکل شوید و آن را برطرف کنید.


گاه بلبرینگ و رولبرینگ بلبرینگ ,گریسکاری ,سیستم ,زمان ,دمای ,بندی ,زمان بندی ,دمای سیستم ,بندی گریسکاری ,روغن گریس ,زمان گریسکاری منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

charmsara همه غم ها رفت نگهداری و تعمیرات ساینا Sayna CMMS نگاه به زیبایی ژست عکس کودک پنجره ی نسیم baser نوشته های عاشقانه